در این بخش سوالاتی که ممکن است در حین بستری و بعد از ترخیص برای شما ایجاد شود پاسخ داده میشود.
۱. آیا میتوانم تلفن همراه داشته باشم؟
خیر. در این بخش سعی بر این است که محیطی آرام برای استراحت بیماران فراهم شود. وجود تلفن همراه منجر به آشفته شدن فضا میشود. علاوه بر اینکه ممکن است ارتباط دائم با بیرون از بیمارستان منجر به ایجاد استرس و نگرانی در بیمار شود. در ضمن وجود موبایل برای بیمارانی که باتری قلب به آنها وصل است باعث ایجاد تداخل با کار آن میشود و از این نظر خطرناک است.
۲. آیا میتوانم همراه داشته باشم؟
خیر. در بخش جراحی قلب سعی براین است که رفت و آمد افراد جهت کاهش خطر عفونت به حداقل رسانده شود. علاوه بر این پرستار شما در طول بستری شما مسئول انجام کارهای شماست بنابراین شما نیازی به اقامت همراه نخواهید داشت.
۳. آیا میتوانم نزدیکانم را ملاقات کنم؟
بله. افراد نزدیک خانواده شما با مراجعه به بیمارستان در زمان ملاقات میتوانند با شما دیدار کنند و فراموش نکنید که در ساعت ملاقات از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنید و از خانواده خود بخواهید که جهت کاهش خطر عفونت افراد کمتری جهت ملاقات بیایند.
۴. تا چه زمانی لوله های قفسه سینه باید در بدنم باقی بمانند؟
لوله هایی که در قفسه سینه شما قرار داده شده است جهت تخلیه ترشحات و خونابه از داخل قفسه سینه شماست. بنابراین زمانی از بدن شما خارج میشوند که ترشحات کم و یا تمام شده باشد. که معمولا روز دوم بعد از جراحی این لوله ها خارج خواهند شد.
۵. علت کبودی روی بدنم چیست؟
به شما در مدت بستری در بیمارستان داروهای ضد انعقاد داده میشود که این امر منجر به خونریزی های زیر جلدی در نقاطی میشود که کاتترهایی وارد بدن شما شده است. این کبودیها به مرور زمان از بین میرود و جای هیچ نکرانی نیست.
۶. چرا دستها و پاهایم ورم کرده است؟
ورم یا ادم دستها و پاها بعلت کاهش فعالیت بدنی شما و همچنین بهم خوردن شرایط عادی بدن شما میباشد. علاوه براینکه در افرادی که ورید از پاهایشان برداشته شده است بعلت کاهش توان عروق در جابجایی خون تا تشکیل عروق جانبی در پا مایع در آن تجمع میکند. بهمین علت در طول بستری شما پای تحت جراحی قرار گرقته بانداژ کشی میشود تا از ورم یا ادم آن جلوگیری شود.
۷. چرا آزمایشهای خون متعددی از من گرفته میشود؟
آزمایش های خون نشان دهنده شرایط بدن شما و پیشرفت درمان است. بنابراین انجام آزمایش های خون کاملا ضروری است.
۸. چه زمانی میتوانم حمام کنم؟
شما ۵ تا ۷ روز در بخش ICU بستری خواهید بود.در ۵ روز اول بعلت تازه بودن زخم ها اجازه ی حمام کردن ندارید اما بعد از ۵ روز با خشک شدن زخمها در صورتیکه ضربان قلب، فشار خون و تنفس شما طبیعی باشد اجازه ی حمام با کمک پرستار را دارید.
۹. تعویض پانسمان چه زمانی انجام میشود؟
تعویض پانسمان بصورت روزانه و توسط پرستار انجام میشود. اما در طول روز هر زمان که پانسمان شما کثیف و یا کنده شود هم مجددا پانسمان تعویض میشود.
۱۰. چرا اشتهای من به غذا کم شده ااست؟
بی اشتهایی یکی از عوارض طبیعی است. اشتهای شما بعلت کاهش فعالیت و داروها کم میشود بنابراین شما باید سعی کنید غذایی را سفارش بدهید که بیشتر دوست دارید و یا میتوانید غذای خود را در وعده های غذایی بیشتر و با حجم کمتر بخورید. خیلی مهم است که در مدت بستری در بیمارستان غذاهای مقوی بخورید چون در این مدت بدن شما بیشتر از هر زمان دیگری به انرژی نیاز دارد.
۱۱. آیا میتوانم در طول بستری در بیمارستان مواد مخدر استفاده کنم؟
بیمارانی که به ماده ی خاصی اعتیاد دارند باید این ماده را مانند قبل در طول مدت بستری خود مصرف کنند تا نیاز بدن آنها تامین شود. بنابراین از شما خواهش میشود قبل از بستری به کادر درمان اطلاع دهید که ماده ی خاصی استفاده میکنید و در حین بستری در ICU این ماده را به پرستار خود تحویل بدید تا به مصرف شما برسد. هیچ وقت بدون اطلاع پرستار خود از این مواد استفاده نکنید. چون ممکن است باعث تغییر علایم حیاتی شود.
۱۲. چرا اکثر مواقع خواب آلود هستم و گاهی اوقات شبها بیخواب میشوم؟
مشکل خواب یکی از شایع ترین مشکلات در بیماران بستری در ICU میباشد. علت این امر بهم خوردن ریتم شبانه روی بدن شما است که میتواند به دلایل زیر باشد:
۱- زیاد خوابیدن در طول روز بعلت دریافت داروهای مسکن هنگام درد
۲- کاهش فعالیت بدنی
جهت برطرف کردن این مشکل سعی کنید که فعالیت خود را در طول اافزایش دهید و خود را بیدار نگهدارید.پزشک شما داروی خواب آور تجویز میکند که این مشکل را برطرف میکند.
۱۳. آیا میتوانم به پهلو بخوابم؟
خیر. خوابیدن به پهلو باعث ایجاد فشار روی قفسه سینه ی شما و محل بخیه ها میشود و این امر جوش خوردن و یا درست جوش خوردن استخوانها را دچار مشکل میکند و علاوه بر آن منجر به ایجاد درد میشود. بنابراین از خوابیدن به پهلو خودداری کنید در صورتیکه از طاقباز خوابیدن خسته شده اید قرار دادن بالش در پشت بدنتان فشار روی یک طرف بدن را کم میکند.فراموش نکنید که جهت حمایت از قفسه سینه خود از بالا بردن دستها بیشتر از سطح شانه ها و یا گرفتن دستها از پشت خودداری کنید و بصورت ۲۴ ساعت محافظ قفسه سینه خود را ببندید.
۱۴. اکثر مواقع در قفسه سینه ام و کتف هایم درد احساس میکنم آیا این موضوع خطرناک است؟
خیر. در حین جراحی بدن شما بمدت ۴ تا ۶ ساعت در حالت خاصی قرار میگیرد بنابراین طبیعی است که درد عضلانی در این نواحی داشته باشید علاوه بر آن قفسه سینه شما هنوز جوش نخورده است و تنها دوخته شده است بنابراین تکان خوردن آن هنگام نفس کشیدن یا سرفه کردن باعث درد میشود.
۱۵. برای اجابت مزاج مشکل دارم، باید چه کنم؟
فعالیت روده ها ی شما بدنبال دریافت داروهای بیهوشی و مسکن ها و همچنین بهم خوردن عادات تغذیه ای و کاهش فعالیت های بدنی کم میشود. بنابراین برای اجابت مزاج مشکل خواهید داشت. پزشک شما برای رفع این مشکل داروهای ملین تجویز میکند که بعد از خوردن چند نوبت مشکل اجابت مزاج شما برطرف میشود.
۱۶. تا چند روز باید سوند ادراری داشته باشم؟سوزش ادرار دارم…
سوند ادراری جهت اندازه گیری مقدار ادرار شما و همچنین راحتی شما گذاشته شده است. در روز سوم بعد از عمل در صورتیکه وضعیت شما مساعد باشد. سوند ادراری بسته میشود و بعد از دو ساعت در صورتیکه احساس دفع ادرار داشتید سوند خارج میشود. اما اگر سوزش ادرار داشتید حتما به پرستار اطلاع بدهید تا با هماهنگی با پزشک داروی مناسب را به شما بدهد.
۱۷. گاهی اوقات در انگشت سبابه و پوست دستم احساس بی حسی و سوزن سوزن شدن دارم….
بی حسی و یا سوزن سوزن شدن این نواحی بعد از جراحی پیوند عروق طبیعی است. در حین جراحی ممکن است اعصاب صدمه ببینند که چند هفته بعد از جراحی این مشکل برطرف میشود. علاوه بر این در صورتیکه از شریان سینه برای پیوند استفاده شده باشد ممکن است که این بی حسی را در دیواره قفسه سینه هم احساس کنید که برطرف خواهد شد.